Gratis Entree.png
Gouda_viertfeest_vlaggen.png

Symphony of Fire

De grande finale van Gouda750! Een krankzinnige liveshow  waarin metershoge vlammen, knetterende tesla coils en explosies tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Een compleet megaorkest van vuurmachines! 

Zaterdag 17 september van 23:30 tot 00:00

Locatie: De Markt

De feestperiode van Gouda750 sluit knallend af met deze liveshow. 

Muziek gemaakt van explosies, vuur en bliksem.

Een unieke ervaring die je altijd bij zal blijven!

 

Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee kunstenaars uit Deventer, Uwe Dobberstein en Peter de Man, deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieen. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieen en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve.

Net als techno grondleggers Kraftwerk werken ze in een eigen laboratorium non-stop aan nieuwe instrumenten en muziek. Er ontstaat in Deventer een compleet computergestuurd megaorkest van vuurmachines! Chiptune, rock, klassiek en hiphop zijn de muzikale inspiraties van de mannen. De uitkomst is spectaculair anders.

Het pionierswerk wordt nu opgemerkt. Het NOS-journaal maakte al een reportage. Binkbeats en Def P werkten samen met de heren. Ze organiseren een eigen festival - "De Langste Nacht" - en Burning Man en Dutch Design Week mochten ze al afsluiten. The future is here!

Zuid-Afrikaan Uwe Dobberstein is verantwoordelijk voor de vormgeving, natuurkundige processen en haalt letterlijk de zweep over het orkest tijdens liveshows. Peter de Man is dirigent, componist en het elektronisch wonder. Peter: "De taal van Symphony of Fire is universeel, maar we geven het publiek iets wat ze nog nooit gezien, gevoeld en gehoord hebben."